Noc byla prekvapive klidna. Mysleli jsme si, ze sloni v noci pravidelne "troubi", ale ne, zalezi jak kdy. Snidane byla jedna z nejlepsich jakou jsme v Asii meli. Predevsim se o to zaslouzila vynikajicim domacim papajovym a mangovym dzemem.


Po snidani jsme se vydali do sloniho arealu pomoct s uklidem. Dokonce i inzenyr Ciza ze zapadu si pripomnel sva mlada leta na statku v Rakousku. Jo, mimo uklizeni a umyvani slonich napajecich mist jsme i sbirali a odvazeli sloni exkrementy. Byl to ale skvely zazitek. Slonum jsme se dostali fakt blizko, nejen tim sbiranim, ale i fyzicky. Dve slonice chodily blizko nas. Jedna z nich na chvili zpanikarila, protoze tu druhou nemohla najit. A reknu vam, to byl teda rev, skoro by strcila do kapsy i lva. Sel z ni trochu strach, pak jsme se dovedeli, ze to klidne mohlo byt nebezpecne. Kdykoli se mohla bezmyslenkovite rozebehnout, ale verili jsme jejimu mahutovi a vse dobre dopadlo.


Odpoledne jsme se jeli podivat na dalsi dva slony, do opravdove dzungle! Nebojacne jsem sla prvni i kdyz jsem predchoziho dne zahlidla hada. Ale ted, s novym tetovanim, si pripadam uz uplne neohrozene jako Lara Croft :-D Sedeli jsme na brehu jezera a slony pozorovali. Zpet do arealu jsme se vratili kolem ctvrte a jeste jsme stihli nakrmit dve slonice.


Cely tento pobyt byl naprosto jedinecnym zazitkem. Krasny areal se mi opoustel tezko. A vsem, kteri se na sever Thajska ci do Kambodzi chystaji, rozhodne doporucuju Elephant Valley Project. Uvidite, ze vase penize pujdou tim spravnym smerem.


V Chiang Rai jsme jeste stihli navstivit dva chramy. Pak jsme sli na sobotni trh. Dali jsme si nudle za 15 Kc, zelene kari za 25 Kc a susi za 40 Kc. Nejdrazsi byla sukne, kterou mi Ciza koupil, asi za 120 Kc. Na zemi jsme nasli lezet 150 Kc. A vykompenzovali jsme tak 300 dolaru, ktere jsme utratili za slony :-D