Na dnesni den jsme si pujcili skutr. Po snidani jsme se jeli podivat do malickeho muzea UXO. Je to informacni centrum o nevybuchle munici a procesu odminovani. V Laosu behem "tajne valky" v letech 1964 az 1973 bylo svrzeno vice bomb nez celkove mnozstvi ve 2. svetove valce. Laos se tak stal nejbombardovanejsi zemi sveta a hruzne nasledky to ma dodnes.


Po smutnem zamysleni v muzeu jsme se vydali k vodopadu Kuang Si. Ackoli predevsim pri nasem odjezdu odpoledne byl vodopad pomerne preturistovany, dopoledne se jen hrstka odvaznych (jako ja 😁) vydali na strme stoupani dzungli nad vodopady. Nahore jsme si nasli krasne zakouti na osvezujici koupel a vynikajici svacinku z Luang Prabangske pekarny. Musim rict, ze jejich bananovy chlebicek byl dokonce lepsi nez ten, co jsem pekla ja. Cestou zpet do Luang Prabangu jsme se zastavili ve vesnici, kde mistni pani tkala a prodavala sve vyrobky. Nakoupili jsme nejake suvenyry a dokonce me donutila si tkani vyzkouset. No reknu vam, premyslim, ze rozjedu svuj vlastni byznys 😁.



V Luang Prabangu jsme se stihli jeste naposled projit po nocnim trhu a podivat se na zapad slunce nad Mekongem. Dali jsme si vynikajici veceri na druhem brehu reky, kam cesta pres most byla pro nektere znas (co nejsou Lara Croft) trochu orisek. Vecer jsme zakoncili jak jinak nez laoskym piveckem.