Dnes jsme si naplanovali motorkarsky vylet jeste o neco delsi nez vcera. Po nakupu poradne napechovane bagety a cokoladoveho copu jsme vyrazili po severni casti okruhu Bolavenske nahorni plosiny. Nas dnesni cil byl tri vodopady nachazejici se kousek od sebe - Tad Lo, Tad Hang a Tad Soung.


Cesta se mi libila o neco vic nez vcera. Projizdeli jsme spoustou vesnicek a me bavilo pozorovat mistni zivot. Predevsim dnes meli lide praci se sberem cukrove repy. Vetsinou se ho ucastnila cela rodina vcetne deti a psa. Ciza zase musel po ceste davat pozor na pobihajici dobytek. Momentalne tady panuje konec sucheho obdobi a spusta zeme je vyprahla a prasna. V obdobi destu to tady musi byt uzasna zelena dzungle!


Vodopad Tad Lo byl krasny, ale bohuzel se k nemu nedalo sestoupit na koupani. Vodopad Tad Hang byl krasne kaskadovity a hodne siroky. Spousta deti si pod i nad nim hrala v malych jezirkach, ale na poradnou koupacku to taky nebylo. Vyrazili jsme tedy jeste ke tretimu vodopadu Tad Soung. Ten byl pro me nejzajimavejsi. A pro Cizu asi v jistem smyslu taky 🤢. Vodopad je vysoky 50 m a po vetsinu roku proteka jen jako praminek, pretekajici pres hranu Bolavenske plosiny. Mohli jsme se tak ale prochazet po jeho skalnatem okraji, ze ktereho byly krasne vyhledy.



Na zpatecni ceste jsme se zastavili v male kavove farme. Ciza si dal kavu a ja vynikajici horkou cokoladu. Taky mi koupil rucne tkany naramek od pani domaci. Jelikoz nam dneska u vodopadu chybelo koupani, zkusili jsme jeste jeden vodopad, Tad Pha Suam, kde jsme se po prasne ceste mohli osvezit.