Dnes jsme si jeste naposledy pujcili motorku a jeli prozkoumat okoli Battambangu.


Nejdrive jsme vyrazili severne k chramu Wat Ek Phnom. Tento castecne zriceny chram stoji ukryty za barevnou moderni pagodou a rozmernou sochou Buddhy.



Pak jsme se vydali na delsi cestu smerem na jih k chramu Prasat Banan. Podle nekterych povesti se rika, ze tento chram se svymi peti vezemi byl vzorem pro Angkor Wat.



Po vystupu a sestupu jsme se osvezili vynikajicim napojem z cukrove trtiny a zaznamenali jsme i mistni zalibu v plastech. Na plastove kelimky se tady vyrabi specialni plastovy drzak (sacek). Nejdrive jsme si rikali, k cemu to vlastne je. Ale kdyz jedete na motorce, jak byste to jinak povesili na riditka? 😁



Sli jsme se take podivat k slavnemu battambangskemu bambusovemu vlaku, ale jet se nam s nim nechtelo. Radeji jsme vyrazili k hore Phnom Sampeau. Na vrchol se musi vyjit pesky, jsou z nej ale krasne vyhledy. Cele misto je vsak trochu zvlastni. Na vrcholu je nekolik stup a po ceste k nim ctyri jeskyne. Jednou z nich je i strasliva Vrazedna jeskyne. Rudi Khmerove na vrcholu jeskyne ubili lidi k smrti a hodili je dolu. Jedna jeskyne se jmenuje Netopyri jeskyne, vecer z ni vyletaji tisice a tisice netopyru za potravou. To uz jsme ale jeli na veceri aj my 😊. Ze zvirat nam dnes stacilo videt tlupu opic, byly tam i malicke roztomile, ale taky dost solidni opicaci 😁.