Dnes jsme si hodne prispali. Teda ja. Ciza uz byl vzhuru od sedmi. Ja ne, prekvapive je Battambang asi nejklidnejsi asijske misto na dopoledni spani. Na snidani jsme vyrazili az v deset.


Pak jsme se snazili resit nasi letenku. Podle ministerstva zahranici se mame sice vratit, ale jejich nejlepsi napad je vysadit nas uprostred jedne z nejvice nakazenych zemi (Nemecka) s navodem dostante se do CR jak chcete, ale hlavne bez nemoci. Samozrejme mezi nami probehla i diskuze, jestli se vubec chceme vratit. Prece jenom i zeme, ve kterych ted pobyvame, jsou v necem vice vyspele nez CR. Smesnost opatreni, jako treba zakaz otce u porodu, nam prijde extremne divna. Nehlede na kazdodenni lhani naseho premiera, ktery jen zneuziva situaci pro svoje PR a podnikani. A to ani nemluvim o vcerejsim prohlaseni pana prezidenta a podekovani Cine za ututlavani rozsireni nakazy. Zkratka, jestli se do CR vratime, uz nebude na nejakou dobu cesty ven 😁😷. Ale stejne se pokusime o vyreseni situace, az se zitra dostaneme na letiste do Bangkoku. Prece jen by Ciza mel zacit zase pracovat a shodli jsme se, ze nam chybi nejdulezitejsi clen domacnosti 🐶.


Pozdeji jsme vyrazili se podivat po mistnich galeriich, jelikoz Battambang je umelecke centrum Kambodze. Dve nejdulezitejsi galerie byly ale zavrene. Taky jsme se dovedeli, ze je zavreny battambangsky cirkus, ktery uci deti ulice ruznym dovednostem. Nevim, jestli je to z narizeni vlady nebo z nedostatku turistu. Byla jsem z toho moc smutna. Mel to byt umelecky zaver nasi cesty. Je tady na to s tou hrstkou turistu nestastny pohled. A stale ubijena Kambodza si soucasnou krizi opravdu nezaslouzi. Mam velkou obavu jak to s ni dopadne. Dali jsme si aspon velice prijemnou olejovou masaz se slevou. Vedle v podniku, ktery pomaha obetem naslapnych min, jsme si dali kavu a asi nejlepsi limetkovy kolac na svete. V pridruzenem obchudku mi Ciza taky koupil par veci ❤️.



Zbytek odpoledne uz jsme spis polehavali a veceri si pak dali v opustene restauraci s piveckama se slevou.