A je to tady, velkolepy cil "moji" cesty. S Cizou jsem uz navstivila spoustu krasnych mist, jen u par z nich jsem ale rekla: "Jo, tam bych se fakt chtela podivat znova". Pred 3,5 lety jsem to rekla o chramech Angkoru. Ale vubec jsem neverila, ze se nam to povede tak brzy a jeste jednou je opravdu navstivime.


Pujcili jsme si motorku, jeli jsme koupit vstupenky a jako prvni jsme se vydali ke vzdalenejsimu chramu Banteay Srei. Chram neni moc velky, ale zdobi jej jedny z nejdokonalejsich reliefu na celem svete.



Po ceste zpet k hlavni oblasti chramu jsme se zastavili v Kambodzskem muzeu naslapnych min. Muzeum zalozil statecny Aki Ra, ktery uz v detstvi musel bojovat ve valkach a miny pokladat. Po osvobozeni Kambodzi je zacal odstranovat a na vlastni pest odstranil uz asi 50 000 min. Spolu se svou zenou take zalozili utociste a skolu pro deti, ktere se kvuli minam staly sirotky ci jim zpusobily nejaka zraneni. Poutave male muzeum plne hruzy a statecnosti. Stejne jako v Laosu i v Kambodzi maji hruzy valky sve obeti dodnes.


Odpoledne se nam jeste podarilo stihnout navstivit odlehly chram Banteay Samre, obrovsky Pre Rup, citadelu komnat Banteay Kdei a kralovske lazne Sra Srang. Na konec dne jsme si nechali prirodou pohlceny chram Ta Prohm, znamy take diky filmu Lara Croft. Na jednom miste si zde Angelina Jolie utrhla jasminovy kvet a pak se propadla do hlubin...do studii Pinewood.



Pozdni odpoledne jsme stravili vybornou veceri v oblibenem vegetarianskem podniku, koktejlem u bazenu a planovanim dalsiho dne.